четвъртък, 25 септември 2014 г.

Перилни препарати| Препарати за обезцветяване

     
115122003110_z17114212
При пране на дрехи често се случва дрехите да се оцветят и по този начин да бъдат захабени и негодни за употреба. Причините за това обикновено са, или че не перем дрехите на указаната от производителите температура, или че дрехите не са били трайно оцветени.
Разбира се вече съществуват цветоулавщи кърпички, които улавят боите от дрехите при самото пране. Но не винаги клиентите знаят за това и проблема е налице.
Затова в такива случай е добре да бъдат взети мерки за да се отстрани неприятното и нежелано оцветяване на тъканите. Налице са различни препарати за обезцветяване, които най-често са в прахообразна форма и са в три разновидности: за горещо обезцветяване, за студено обезцветяване и за универсално обезцветяване. Принципът на действие обаче и на трите вида препарати е аналогичен: служат за обезцветяване на 1,5 кг текстил, проверяват се първоначално дрехите за устойчивост на цвят, не се обезцветяват синтетичните и нетрайно  оцветени тъкани.  Времето за обезцветяване е около 1час. Разликата в трите разновидности препарати се състои в температурата, при която дрехите могат да се перат, като това е указано със символ на самите текстили. Обикновено се прави разтвор от препарата за обезветяване и оцветените дрехи се потапят в разтвора. След определен интервал от време, които най-често е около 1 час, препаратите се изпират с препарат за пране.
Не се доверявайте на препарати, които все още не са доказали своята ефективност. Тъй като вашите любими дрехи са ценни за Вас използвайте утвърдени препарати за обезцветяване.
Предлагам Ви фирмен онлайн магазин на вносителя на подбни препарати, фирма Ти Ейч Би Дистрибюшън:
http://www.thbd-online.com/bg/обезцветители.html
Препаратите са с марка Heitmann и са произведени от германската фирма Brauns & Heitmann лидер в производството на препарати за обезцветяване.

Ако имате подобен проблем Ви препоръчвам да използвате препаратите с марка Heitmann.
Доверете са на лидера в обезцветяването!


Няма коментари:

Публикуване на коментар